3 ting du kan lave med børnene i efterårsferien

Det er den tid på året igen! Bladene falder og ligeså gør temperaturen, og børnene er ude af skolen og holde efterårsferie. Det er hyggeligt endelig at have god tid med sine børn, men det kan være en udfordring at holde dem beskæftigede. Der er mange efterårsaktiviteter og det svinger fra alt mellem kortspil til lange gåture. Hvis du leder efter nogle sjove efterårsaktiviteter, der kan holde de små beskæftiget, skal du ikke lede længere! Her er tre gode idéer til at komme i gang.

 

Bage pølsehorn og pizzasnegle

Det er altid hyggeligt, at tage børnene med i køkkenet – og de elsker det mindst ligeså meget! Det kan være svært at finde tid til i hverdagen, da der oftest er lidt mere rengøring når børnene deltager end ellers. Derfor er det med at udnytte muligheden og den ekstra tid – og pølsehorn og pizzasnegle er en sand klassiker hos de fleste børn – så få fat i det i skal bruge, og så er det i gang med bageriet!

 

Gå en tur i naturen

Efteråret er en smuk tid på året, så kom udenfor og nyd det! Gå en tur i din lokale park eller skov og se, hvor mange forskellige typer blade børnene kan finde. Måske kan I endda prøve at finde nogle agern eller fyrrekogler, som I kan tage med hjem. Børn elsker at være i naturen og få lov til at bevæge sig – og det er mindst ligeså sundt for jer som forældre. Hvis jeres børn er vilde med små insekter kan i tage en lup med, og så kan I sammen se hvor mange forskellige insekter skovbunden gemmer.

 

Køb græskar og lav udskæringer

I efteråret er det en go to aktivitet at skære græskar ud. Tag ud til den nærmeste græskarmark og lad børnene finde lige det græskar, som de gerne vil udskære. Hvis der ikke er nogle tæt på jer der sælger græskar, så kan de oftest også findes i de fleste supermarkeder. Skær dem ud efterfølgende, og lad børnene vælge hvilke grimasser og stemninger deres græskar skal have – og det er endnu sjovere for dem og jer, hvis i samarbejdes om det!

 

Der er mange ting, som man kan lave med børnene i ferien. Børnene nyder at have ferie, og at have tid med jer, og det er derfor en god idé at sætte tid af til, at kunne lave en masse hyggelige aktiviteter – det styrker jeres forhold.