4 tips til indretning af det perfekte mødelokale

Det skal være både lærerigt og inspirerende at afholde møder – men det kræver selvfølgelig, at der er blevet skabt de rigtige rammer. I denne artikel kommer vi med vores bedste tips til, hvordan du kan indrette det perfekte mødelokale i din virksomhed.

Klarlæg behovene

Behovene for et mødelokale er ikke det samme i alle virksomheder. Nogle virksomheder har primært brug for mødelokaler til internt brug, imens andre ofte får besøg af bl.a. samarbejdspartnere og kunder. Det er derfor til at starte med en god idé at klarlægge, hvad mødelokalet skal bruges til. Det kan nemlig hjælpe med at synliggøre flere ting, f.eks. hvor mange, der skal være plads til og om møblerne skal have en fast plads eller kunne flyttes rundt på.

Behagelige stole er et must

Hvis der skal foretages mange møder eller bare lange møder, så er behagelig stole et must. Det er nemlig meget nemmere at koncentrere sig om mødets indhold, når man sidder behageligt. Ens tanker kan nemlig hurtigt forsvinde andre steder hen, når man ikke er komfortabel. De bedste forudsætninger for et godt møde fås altså ved at indrette med stole, som alle kan lide at sidde i.

De rette av-løsninger skal der til

I dag er møder meget mere end blot en lille snak blandt kolleger, med samarbejdspartnere eller kunder. Ofte skal der præsenteres eller vises noget – og nogle gange skal der endda meget mere til. Det er derfor vigtigt, at mødelokalet er indrettet med professionelle av-løsninger, som kan leve op til de høje krav, mødedeltagere har til mødelokalet i dag. Her snakker vi alt fra skærme og lydudstyr til tavler.

Lys bør være en prioritet

Ligesom i kontoret, så er lyset i mødelokalet også vigtigt. Der skal altid være den belysning, der passer til formålet. Det vil sige, hvis der skal arbejdes koncentreret med papir eller på bærbar rundt omkring i lokalet, så skal der være mulighed for koncentreret belysning på bordet. Hvis der i stedet skal være mange præsentationer, kan der være behov for lysdæmpning.