5 tips til den nyopstartede landmand eller dyreavler

Står du med en drøm om at blive landmand, eller er du allerede startet, er der mange ting, du pludselig har ansvar for. Det kan være svært at holde tungen lige i munden, så her får du 5 tips til ting, du især skal have fokus på.

Høj kvalitet af foderblanding

Det er helt essentielt for en dyreavler, at dine dyr har det godt. Foder og en god foderblanding er vigtigt for dine dyrs helbred og præstation. Mange landmænd vælger at gøre brug af egne råvarer til foder. Her kan CR Foderservice f.eks. være en god ide med deres foderblanding. Den mobile foderservice fra CR Foderservice gør nemlig, at du kan få din helt egen foderblanding, uden at skulle købe din egen maskine til det. Så er du også sikker på, at du får en foderblanding af god kvalitet.

Hygiejne og sundhed

Udover en god foderblanding fra CR Foderservice er hygiejne og sundhed også vigtigt. Det kan være meget ødelæggende, hvis dine dyr skulle gå hen at blive syge. Forebyg derfor så godt som muligt ved at have god hygiejne og regelmæssige sundhedstjek af dine dyr. Skulle uheldet være ude, er det vigtigt at få stoppet spredning med det samme. Derfor skal du være god til at holde øje med dine dyr og tegn på eventuelle sygdomme.

Data og planlægning

Udover dyrene skal man også overveje det forretningsmæssige perspektiv. Derfor er det en god ide at indsamle data på dine dyr, så du bedre kan planlægge driften af din gård eller produktion. Der findes en masse moderne teknologi, der kan hjælpe dig med at få et overblik over din forretning. Det kan f.eks. være foderforbrug og dine dyrs præstation.

Netværk

Det er en stor hjælp at have et netværk, du kan sparre med. Har du problemer, som du ikke ved, hvordan du skal løse, kan dit netværk hjælpe dig med den store fælles viden og erfaring. Derudover kan netværk også være til gavn, når det kommer til udvikling indenfor forskellige relevante områder. I kan holde hinanden opdateret, når der sker nye udviklinger f.eks. indenfor teknologi eller eksempelvis CR Foderservices nye tiltag med mobil foderblanding.

Uddannelse

Det er altid en god start at have en relevant uddannelse, så du lærer, hvordan man driver landbrug. Derudover er det også en god ide at efteruddanne dig og tage på kurser, messer og lign., så du hele tiden følger med branchens udvikling.