Brug disse materialer i legepladsen

Hvis du skal til at lave en legeplads, er det vigtigt, at du ved, hvilke materialer du skal give dig i kast med at bruge. Her får du et par eksempler på materialer, som meget tit bliver brugt i både offentlige og private legepladser.

Asfalt

Det er især de store legepladser, som benytter asfaltbelægning. Denne asfalt pris kan variere meget. Det kommer nemlig an på selve projektet. Hvis du således skal bruge asfalt til den legeplads, du skal lave, kan du kontakte professionelle fagfolk, som kan give dig et estimat på, hvor meget det vil koste.

Kunstigt græs

Kunstigt græs kan også ses på mange legepladser. Det kan nemlig være meget smart at bruge kunstigt græs i stedet for ægte græs.

Det skyldes blandt andet, at mange børn vil lege på græsset, hvorved det ægte græs nemt kan blive beskadiget, når der løbes og hoppes på det. Det vil dog ikke nødvendigvis forekomme, når der benyttes kunstigt græs.

Børn kan også nogle gange finde på at hive græsset op fra en græsplæne, hvilket kan ødelægge udseendet. Med kunstigt græs kan børnene ikke få fat i det.

Kunstigt græs kan således give legepladsen et flot og naturligt udseende, uden at det vil lide for meget af diverse konsekvenser. Det kan ligeledes give en blød overflade for børnene.

Barkflis

Barkflis benyttes også meget tit i børnehaver. Det kan med fordel benyttes nogle af de steder, hvor der er større risiko for, at børnene falder. Det kan for eksempel være under gyngerne, hvor børnene kan hoppe og falde ned på en blød og fast overflade.

Gummifliser

Der benyttes også meget tit gummifliser på legepladser, hvilket også kan være meget smart at have under blandt andet klatrestativet.

Faldsand

Faldsand benyttes typisk omkring rutsjebaner i legepladser, da dette er et meget godt materiale, som kan holde børnene sikre, når de nyder deres tid på rutsjebanen.