Digitalisering betyder nu bedre konkurrenceevne

I det konkurrenceprægede erhvervsliv, søger mange virksomheder måder, som tillader dem at øge produktionen og spare på omkostningerne. Derfor søger mange til digitale løsninger, som er udarbejdet for at give den menneskelige hjerne en lille ekstra hånd og forhåbentligt forøge de positive tal på bundlinjen i regnskabet.

Excel er et fantastisk redskab, som i høj grad forandrede spillet i erhvervslivet siden dets begyndelse i 1985. Det er et af de ældre computersystemer, der fungerer som et projektstyringsprogram, som tillader dig at behandle, organisere og beregne meget store mængder data. Erhvervslivet så hurtigt dette som en måde at effektivisere deres økonomi, regnskaber og forskellige analyser. Det må også siges at dette projektstyringsværktøj ændrede alt. Så kan det derfor også passe, at Excel har set dagens lys og andre nye projektstyring software er på vej ind og blive den alternative løsning til projektstyring? Det korte svar er Ja, det kan godt passe. For selvom Excel som projektstyringsværktøj måske beholder sin plads, som den basale grundsten i projektstyring software, så kommer der andre og mere specifikke løsninger på markedet.

Konkurrence på marginalerne

Excel var et projektstyringsprogram og projektstyrings software, som med sine relativt få funktioner alligevel kunne løfte utroligt mange opgaver. Dagens nye løsninger søger at løse mere specifikke problemer, da dette kan give en stor konkurrencemæssig fordel i længden. Kan du eksempelvis effektivisere dit system, så du opnår højere automatisering igennem salgsprocessen, vil du spare store omkostninger. Disse besparelser vil vise sig på virksomhedens bundlinje, og ejerne vil være tilfredse. Dette har resulteret i at markedet for projektstyring software er eksploderet og mange nye virksomheder er blevet store indenfor dette område. Microsoft kom først, jo vist, og deres fordel har også været åbenbar i mange årtier efterhånden, men nu er tiden kommet til nye og kompetente aktører, der kan præge markedet.