Forbered dig og træn op til et maraton

Det er faktisk ikke så få end da, der på et tidspunkt i livet gennemfører et maraton. For mange vil det overraske, og for mange er det også ganske naturligt. At gennemføre et maraton kræver en del træning op til, og det kræver for alvor selvdisciplin og determination for at gennemføre med succes.

Find det rette fodtøj

Når man løber et maraton, er det rette fodtøj ekstremt vigtigt. Ellers kan det blive ulideligt at løbe de mange kilometer. I visse tilfælde – hvis skoene overhovedet ikke er ordentlige eller designet til formålet – vil det fuldstændig umuliggøre missionen. Et bud på et par sko, du vil kunne løbe langt i, er Nike Pegasus. De er nogle af Nikes første design af løbesko, men de er ifølge mange også nogle af de bedste.

Planlæg i god tid

Når der trænes op til at kunne løbe et maraton, skal træningen helst begynde i god tid inden den planlagte dato, hvor selve løbet løber af stablen. Du kan selvfølgelig spontant begynde den, når du vil, hvis dit mål er at løbe maratonet på en selvbestemt dato. Men hvis du har planer om at løbe det sammen med en masse andre til et arrangement, kan det være nødvendigt at have et meget mere nøje planlagt træningsforløb. Sørg for at få nogle til at give dig en hjælpende hånd med processen, hvis du selv er på bar bund. Ellers vil mange hurtigt give op, hvilket er en skam, hvis man egentlig har et mål.

Hav delmål

Det er vigtigt i optræningsprocessen at have delmål. Uden delmål vil du ikke på samme måde kunne være bevidst om, hvor langt du er, ift. hvor du burde være. Du kan eksempelvis have delmål for, hvad du vil være i stand til halvvejs i processen eller per tredje overståede kvartal.