Hav en plan, hvis serveren stopper med at virke

Formentlig startede du ikke virksomhed, fordi du tænkte, det kunne være sjovt at sysle med servere, som man sysler med et digitalt kæledyr. Du ser nok serveren og andre dele af din it-infrastruktur som ting, du bare er nødt til at have for at kunne lette arbejdsgange i din virksomhed, og som gerne skulle køre uden problemer. Men maskiner har en tendens til at kræve vedligehold af forskellig art.

En server kræver vedligehold som alle andre maskiner

Og nej, på en server skal du ikke spænde møtrikker eller smøre bevægelige led med olie, som du ville gøre på en gammel traktor. Men du skal dog sørge for, at serveren er korrekt opsat, og at der sidder en it-kyndig er sted i verden, som kan træde til hurtigt, hvis der opstår problemer. At stå med teten at holde øje med din servers drift kan du betale dig fra ved at finde ekstern server overvågning.

Hav nogen til at reagere på systemnedbrud

Ved serverovervågning får du at vide, hvad du kan gøre for at optimere den digitale drift, og der er nogen, som kan holde øje med virksomhedens kritiske systemer. Altså de systemer, uden hvilke din virksomhed går i stå. Ved systemnedbrud kan du – når først du har en aftale om serverovervågning i hus – hurtigt få hjælp fra en erfaren tekniker til at få systemet op at køre igen, så nedetiden er lav.

Læs mere om server overvågning

Klik her for at læse mere om server overvågning, hvis du ønsker at finde en løsning, hvor du ved, at du aldrig står alene, når serverens performance lige pludselig halter, eller den ligefrem stopper med at virke. Løsninger inden for serverovervågning er flere steder meget fleksible, så du ikke betaler for mere, end du reelt har behov for, hvad gælder graden af overvågning og adgangen til hurtig hjælp.