Kia Ceed – Sporty og innovativ

Sydkoreanske Kia har efterhånden slået sit navn godt og grundigt fast i Europa og herunder Danmark. Siden 1996 har Kia solgt biler i Danmark. Det var dog først for alvor i 2006 med introduktionen af Kia Ceed, at sydkoreanerne kunne se sig selv på toppen af salgslisterne. Kia Ceed blev hurtigt en af de mest populære biler i landet, og formåede blandt andet at få tildelt seks stjerner i en FDM-test, hvilket på tidspunkt aldrig var sket før.

Kia gik all-in på det europæiske marked med Kia Ceed, hvor de blandt andet byggede en helt ny fabrik op fra grunden af i Slovakiet, mens de hentede nogle af de bedste europæiske designere til at sætte deres præg på udviklingen af bilen, som i 2007 blev kåret til den næstbedste bil i Danmark.

Sporty bil

Kia Ceed kommer i forskellige klasser. Du kan således købe bilen fra 115 hk til 140 hestekræfter med både manuelle og automatiske gearkasser. Bilen kommer også i en stationcar-udgave kaldet Kia Ceed SW, hvor SW står for sport wagon. Bilen er generelt blevet både lavere og bredere, hvilket ikke kun giver Kia Ceed’en et mere sporty design, det giver også mere plads til alle passagerer i bilen, som fremstår både moderne og atletisk i dets design.

Kia Ceed er et stærkt bud på en bil, hvis du søger efter et køretøj i den lille mellemklasse (ofte kaldet Golf-klassen). Sydkoreanerne har formået at skabe en bil, som både kører godt, men som også placerer sig i den fornuftige kategori i forhold til pris. Derudover får du masser af udstyr med i prisen.

En svævende skærm

Netop udstyret i en Kia Ceed er noget af det mest imponerende. Den “svævende” skærm i midten af instrumentbrættet er standard i samtlige modelvarianter. Den syvtommer touchscreen skærm giver interiøret et nydeligt look. Der er naturligvis Apple Carplay med i alle udgaver af bilen. Samtidig er det indvendige design i højeste kvalitet. Kia har produceret Ceed’en med henblik på det europæiske marked, hvilket forklarer hvorfor bilen er blevet så godt modtaget på landevejene i Europa, som også nyder godt af opvarmede sæder på de kolde dage.

Der er udvidet benplads i kabinen, som er udført i materialer af højeste kvalitet. Der er desuden også kælet for detaljerne på bilen. Nye lygter har givet Ceed en eksklusiv lygtesignatur, så du er aldrig er i tvivl om, at det er en Ceed, som du møder på vejene i Danmark eller resten af Europa, hvor denne model også er meget populær.