Legeforskning på Børneliv viser udvikling gennem leg

Børn udvikler sig gennem brug af legetøj og i lege, både med dem selv og andre. Hos www.borneliv.dk er der samlet information om Jørn Martin Steenholds legeforskning, der går i dybden med børns udvikling gennem leg. Du kan læse mere herunder eller tage et kig på www.borneliv.dk, hvor du kan blive klogere på børn.

Hos Børneliv kan du lære om Steenholds legeforskning

Jørn Martin Steenhold har gennem sin forskning undersøgt leg som livsproces – han mener ikke definitionen i den danske ordbog er korrekt. Leg er nemlig meget mere end blot tidsfordriv, morskab og underholdning, der ikke har en egentlig nytte eller alvorligt formål. Gennem legeforskning har han taget et kig på en bredere forklaring. Der er en tydelig forskel på børn, der har haft mulighed, for at lege med andre, og børn der ikke har. Når de er voksne, kan det ses alt efter, hvordan de tilpasser sig en social gruppe, og hvordan de udvikler en konstruktiv samarbejdsproces. Børn har brug for både at lege selv og at lege med andre. Jørn Martin Steenholds legeforskningen viser, at der ved eneleg er behov for udbud og en variation af legetøj. Det er der også ved socialleg, men her ændres både legetøj og lege, så flere børn kan lege sammen på samme tid.

Legeforskning viser, at leg aldrig slutter

Leg ses som en livsproces, der aldrig slutter. Legeforskning viser, at leg ikke alene er noget vi gør som børn. Voksne såvel som børn leger, det er noget man gør hele livet igennem blandt andet gennem drømme, mål, forestillinger og meget andet. Legen stopper først den dag, vi stopper med at leve. I Børnelivs legeforskning er der taget et kig på eksistentielle og sociale eksperimenter i forhold til leg. Der gås langt mere i dybden med leg, legens fem betingelser og forudsætning for vækst. De fem betingelser er tid, rum, mennesker/personligheder, begivenhed og ting. Alt dette er noget der ændres alt efter situation, sted og de mennesker, der leges med. Legeforskning går desuden også i detaljer med legen som forudsætning for vækst. Leg og behov er også en del af legeforskning. Der bliver taget et kig på betegnelserne mangelbehov og vækstbehov, der er de fundamentale behov, som alle mennesker ønsker at få dækket. Du kan lære meget mere spændende angående legeforskning og betydning for leg mellem børn hos www.borneliv.dk.

Børneliv har sat fokus på leg og liv i de unge år, og du kan derfor finde utroligt mange spændende artikler om netop dette.