Orbitmotor – omdan energi til mekanisk energi

Leder du efter hydraulisk rotation til din virksomhed eller dine maskiner? Leder du efter høj kvalitet? Så bør du tage et kig på udvalget af OMR.

En OMR, også kaldet orbitmotor, er en langsomt løbende motor, der bruges til lav hastighed og har et stort vridmoment. OMR kan omdanne energi til mekanisk energi, eksempelvis ved at sætte tryk og flow sammen med moment og hastighed. Jo højere tryk og flow man kører med, desto højere bliver drejningspunktet og hastigheden. Hastigheden for en OMR kan være op til 400-500 omdrejninger i minuttet, og minimum 10-20 omdrejninger i minuttet. En orbitmotor bruges typisk sammen med et gear, eksempelvis et planet- eller tandhjulsgear, hvor motoren kan køre med høje omdrejninger, og gearet reducerer de høje omdrejninger, som dannes, til lave omdrejninger.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af OMR.

Sådan anvendes en OMR

En orbitmotor, som kombineres med et planetgear, bruges f.eks. til hejse- og løftespil. Sammen med et tandhjulsgear kan motoren bruges til eksempelvis containerlåg eller direkte på en roterende kost. Derudover bruges OMR også til boremotorer, salt spredere, fork lifte, havemaskiner, mejetærskere, mandskabslift, asfalt maskiner, skovmaskiner og meget mere. De er altså særdeles essentielle i mange sammenhænge, og derfor er der stor chance for, at det lige netop er en OMR, som du har brug for.

Sådan finder du den perfekte orbitmotor

OMR findes i mange forskellige varianter, og når du skal træffe et valg, så er der nogle forskellige ting, du bør tage højde for først. Først og fremmest bør du overveje, hvor meget tryk og flow du har til rådighed. Derefter kan du kigge på flangetype, hvor mange kubik/CCM du har behov for, hvor mange omdrejninger du har behov for, hvor mange NM du kontinuerligt har brug for og hvilken type aksel der er den korrekte til dit behov. Der er altså en masse forskellige ting at tage stilling til, men når det så er gjort, så finder du den helt rette OMR. Der findes nemlig en motor til ethvert behov, og derfor er der garanti for, at du finder en, som du kan bruge.