Sådan gør du dit liv lettere i køkkenet

Hvis du for nylig er flyttet hjemmefra, føler du dig sikkert lidt overvældet af alle de nye ansvarsområder, du har fået. En af de mest udfordrende ting kan være at lære at lave mad til dig selv. Der er dog masser af måder at gøre dit liv lettere i køkkenet på. I dette blogindlæg vil vi dele nogle tips til, hvordan du kan gøre madlavningen enklere og mindre tidskrævende.

Lav mad i store mængder

En måde at spare tid i køkkenet på er at lave mad i store mængder og derefter fryse de enkelte portioner ned til senere. Dette er især nyttigt, hvis du ved, at du ikke har tid til at lave mad i løbet af ugen. Et andet tip er at bruge en slow cooker eller en trykkoger til retter, der normalt ville tage lang tid at tilberede. Disse apparater kan være en livredder, når du mangler tid.

Planlæg dine måltider

Måltidsplanlægning kan også være en stor hjælp i køkkenet. Hvis du tager dig tid i begyndelsen af hver uge til at planlægge, hvad du skal spise, kan du spare dig selv for en masse tid og besvær senere. Prøv desuden at vælge opskrifter, der bruger ensartede ingredienser, så du kan minimere madspild.

Købe de rette køkkenredskaber

Vi kom før ind på en slow cooker, som er et genialt køkkenredskab at have. Udover dette, så findes der også mange andre smarte produkter, som kan hjælpe dig på vej. Det kan eksempelvis være en brødrister, som du kan finde i en brødrister test. Det kan også være en riskoger eller lignende. Med en riskoger har det aldrig været lettere at koge ris hurtigt og effektivt.

Find opskrifter på nettet

Det er ikke alle der er lige gode til at lave mad, når de flytter hjemmefra. Derfor kan det være en god idé at finde opskrifter online, som kan hjælpe dig på vej. Med opskrifter online, så kan du få vist videoer, samt læse beskrivelser af, hvordan du skal lave maden. Derved mindsker du chancen for fejl, selvom det måske ikke er noget du har prøvet at lave før.

Udover at blive guidet på vej, så vil du også med opskrifter få klart defineret hvilke ingredienser der skal til, og hvor meget af det du skal bruge. På den måde kan du handle ind efter dette, så du køber de ingredienser som skal bruges til flere forskellige retter.