Sådan kan du forbedre det fysiske arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø er de fysiske rammer, som vi arbejder i til dagligt, ofte et kontor, hvor hver medarbejder har sin egen arbejdsstation. Der er her flere faktorer, som kan gøre det fysiske arbejdsmiljø godt og dårligt. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kan forbedre det fysiske arbejdsmiljø, så du kan få så meget ud af dine medarbejdere som overhovedet muligt.

Ergonomiske kontormøbler

Kontormøblerne er absolut vigtige – især når der er tale om et kontorarbejde, hvor det meste af tiden tilbringes foran computeren. I et kontorjob sidder medarbejderne meget ned i løbet af dagen, og det er derfor meget vigtigt, at de har behagelige kontorstole, gerne ergonomiske kontorstole med mange indstillingsmuligheder, så hver enkelt medarbejder kan holde dagen ud uden at få skader. Derudover kan det også være en god idé at investere i hæve-/sænkeborde, da det giver medarbejderne mulighed for at variere deres arbejdsstilling i løbet af dagen. Det bidrager også til en sundere krop – og dermed færre skavanker, som kan have indflydelse på kvaliteten af arbejdet.

Støjsænkede initiativer

Støj er et problem på mange kontorer rundt omkring i landet. I mange tilfælde skyldes det, at vi arbejder i de såkaldte storrumskontorer, hvor der er mange mennesker i ét lokale. Støj kan være meget forstyrrende for mange medarbejdere, og det kan have negativ effekt på produktiviteten og kvaliteten af arbejdet. Det er derfor meget vigtigt, at der bliver gjort noget ved støjen. Det kan f.eks. være i form af lydabsorbenter som f.eks. skærmvægge, akustikvægge og lydpaneler på væggene, som absorberer støjen i rummet. Det kan dog også være i form af stillerum, som er små rum, der kan stilles op i større rum. De tilbyder nemlig et stille arbejdsmiljø for de personer, der har brug for at koncentrere sig ordentligt.

Mad-, frugt- og kaffeordninger

Når man arbejder fra 8 til 16, har hjernen brug for ordentlig næring, så den kan komme op i gear og yde sit bedste. Det kræver derfor, at hver enkelt medarbejder får spist et ordentligt måltid mad hver eneste dag og kan få sin daglige kop kaffe for at kunne holde fokus på arbejdsopgaverne. Mange virksomheder vælger derfor at betale for en mad- og frugtordning, så alle medarbejdere får et ordentligt måltid mad hver dag samt en kaffeordning, så alle kan starte dagen med en god kaffe. Med et kaffeabonnement fra Have A Coffee får I god kaffe leveret hver måned, så ingen medarbejder behøver at gå kolde fra arbejdet. Mad-, frugt- og kaffeordninger er også en god måde at holde på medarbejderne på. Det er en kæmpe fordel på et evigt skiftede arbejdsmarked, hvor nogle virksomheder kan have svært ved at holde på dygtige medarbejdere.