Samtalebordet

Spisebordet er en væsentlig del af ens hjem. Det er der, hvor man samles og taler om dagen, der er gået, eller får en hurtig sludder inden dagen går i gang. Mange anskaffer sig et spisebord af nødvendighed, før de når at genoverveje, hvilken type bord, som passer til deres liv og hverdag. Her kommer en lille guide til, hvordan man laver om på den tilgang til sine møbler.

På runde

Når man leder efter nyt spisebord, kan man hurtigt blive tabt i alle de muligheder, der er. Så tabt, at man helt opgiver sin søgning og i stedet bare indfinder sig med sit nuværende bord. Desuden, kan priserne også få en til at trække sig tilbage. Men der er muligheder, bare rolig. Først skal vi kigge på formen på bordet. Bor du i en mindre bolig, hvor man danser rundt om spisebordet, når man skal rundt? Her kunne et rundt bord være en god løsning, som både sparer på pladsen, men som samtidig også lægger op til besøg og samtale. spar penge på et rundt spisebord, før det er for sent. Det er en god investering for dig, som vil have mere plads uden at mangle pladser.

Udseende

Udover formen, kan man også overveje, hvilket materiale, som vil være praktisk i hverdagen. Hvis du har mange glas og tallerkener på bordet, er det en dårlig idé at vælge en skrøbelig bordplade. Træ er manges foretrukne valg, fordi det ældes med ynde. Her kan en lille rids sagtens kamufleres iblandt årerne. Ligesom trægulv, kan man også vælge mønstret i træet, så der er mange ting at forholde sig til. Sidst men ikke mindst, skal du udvælge farven. Tag et kig rundt i din spisestue eller dit køkken, og hold dig til rummets nuancer. Når du har været igennem disse overvejelser, er du godt klædt på til at finde et nyt spisebord.