Tager du backup?
Det burde efterhånden være en selvfølge, at alle virksomheder, der arbejder med data, husker at tage en backup. Årsagen er naturligvis, at der kan være risiko for, at der går ugevis af hårdt arbejde tabt på et splitsekund, hvis ikke man har en god backup-løsning implementeret.
Årsagerne til mistet data kan være mange. Lige fra en spildt kop kaffe i computeren til malware fra en e-mail, der ikke skulle have været åbnet – eller måske skyldes den pludseligt mistede data et hackerangreb?
Der findes to klassiske måder at tage backup på
Når man skal tage backup, kan man gøre det på to måder. Enten ved selv at stå for det og gemme en backup lokalt – f.eks. ved at spejle en server på en anden. Men man kan også benytte sig af en online backup, hvor man bringer en cloud-tjeneste i spil.
Tidligere hed det sig, at det var nemmest at selv stå for at tage backup ved at spejle firmaets server med filer på, så der fandtes en klon. Men det skyldtes i høj grad også, at man tidligere ikke havde samme gode internetforbindelser, som man har i dag. Derved var backup en proces, som tog lang tid, når det skulle uploades, hvorimod man med kabeloverførsler til egen server kunne klare det hurtigt.
Ulempen her er naturligvis, at man er på den, hvis der sker noget med den server, som rummer kopien. Et lynnedslag og alt data kan være væk!
I dag er der derfor mange, som er overgået til online backup. I og med at man ikke længere har udfordringer med langsomme forbindelser, er denne løsning ofte foretrukket. Den gør nemlig, at man får opbevaret de vigtige data et eksternt sted, hvor der er tale om beskyttede datacentre, som er sikret mod f.eks. førnævnte lynnedslag, tyveri og meget mere.
Online backup giver dermed en ekstra sikkerhed, hvormed det altid bliver muligt at genskabe filer m.m., hvis man har været uheldige og er blevet ramt af virus, hackere eller bare sort uheld.